grekisk pyttipanna

som jag lovade kommer här receptet på grekisk pyttipanna, den görs gärna över 2 dagar, eller att man lägger i marinad på morgonen om man ska göra rätten på kvällen.


Marinad :

1-2 pressade vitlöksklyftor

0,5- 0,75 dl olivolja

1 tsk sambal olek

1 msk soya

Strimla ca 500 g  fläskfiléer el. kycklingfile  el. sojagrytbitar (blötlagda)  och lägg i marinaden över natt eller dag.

Smörj en långpanna och lägg i:

ca 0,5 kg  potatis i klyftor (ska täcka botten) - salta över

Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter. Ta sen ur pannan och strö över köttet och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1 halv gul lök i strimlor.

Överst lägger du körsbärstomater och en burk fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.

Kall sås:

2 dl turkisk yoghurt

2 msk majonäs

1 pressade vitlöksklyftor

2 tsk italiensk salladskrydda

lite pressad lime

 

 

 

italiensk salladskryddor innehåller kemikalier oftast, så kan man hitta en naturlig sådan eller göra den själv är det bästa.

 

jag brukar även ha i sötpotatis samtidigt som potatisen, och ibland morötter , är säkert gott med andra rotfrukter också.

 

men annars är den här rätten riktigt god bjudmat! har uppskattats av alla mina gäster


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0