grekisk pyttipanna
Marinad :
1-2 pressade vitlöksklyftor
0,5- 0,75 dl olivolja
1 tsk sambal olek
1 msk soya
Strimla ca 500 g fläskfiléer el. kycklingfile el. sojagrytbitar (blötlagda) och lägg i marinaden över natt eller dag.
Smörj en långpanna och lägg i:
ca 0,5 kg potatis i klyftor (ska täcka botten) - salta över
Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter. Ta sen ur pannan och strö över köttet och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1 halv gul lök i strimlor.
Överst lägger du körsbärstomater och en burk fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.
Kall sås:
2 dl turkisk yoghurt
2 msk majonäs
1 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad lime
italiensk salladskryddor innehåller kemikalier oftast, så kan man hitta en naturlig sådan eller göra den själv är det bästa.
jag brukar även ha i sötpotatis samtidigt som potatisen, och ibland morötter , är säkert gott med andra rotfrukter också.
men annars är den här rätten riktigt god bjudmat! har uppskattats av alla mina gäster