citronkyckling med oliver

när jag var hos syrran sist gjorde hon en jättegod rätt.

en påse med kycklingben, vilket som du gillar bäst, går att ersätta med tofu om man marinerar den i såsen innan ugnen
en hel ekologisk citron ( viktigt att den är ekologisk eftersom skalet ska användas)
2 dl gröna och svarta oliver ( gärna kalamataoliver, eller andra "riktiga" svarta oliver, inte sådana äckliga som har färgats för att bli mer svarta)
1 halv purjolök eller 1 lök
1 grön paprika

marinad/sås:
2dl vitt vin
1 dl vatten
lite olivolja
lite kycklingfond( om  man har egengjord hemma är det bäst) annars nån buljong som inte innehåller skit
torkad timjan eller färsk om man har det
salt å peppar

skiva citronen och blanda med sakerna på en ugnsplåt, ( man kan marinera köttet/tofun innan om man vill)
225 grader i ugnen 40 minuter kanske , beror på hur stor kycklingen är, ta ut och kolla att det inte är rosa invid benet. tofun blir bra på 40 min.

gott med tex ris till,  ( och roligt nog drack syrran och jag ett glas rött till)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0